fbpx

Friskvårdsbidrag

Vi är anslutna till Actiway och Min Friskvård.

Som medlem kan man själv gå in på sitt konto i Medlemsportalen och hämta sina friskvårdskvitton.

Företag kan erbjuda sin personal skatte- och avgiftsfri personalvårdsförmån i form av motion och annan friskvård av enklare slag och mindre värde.

Friskvårdsbidrag som arbetsgivaren ger till den anställda får vara maximalt 5 000 kronor per år. För att en förmån som består av endast en enstaka behandling eller aktivitet ska anses vara av enklare slag och mindre värde kan kostnaden inte överstiga 1 000 kronor per tillfälle eller aktivitet. För mer information se Skatteverkets hemsida.

Fysisk aktivitet på recept

Focus Träning Täby AB är en certifierad FaR-aktivitetsarrangör. På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar Akademiskt Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder att vi är utbildade och certifierade av Akademiskt Primärvårdscentrum och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på Recept.

Med fysisk aktivitet på recept (FaR) får man 15% rabatt på ordinarie priser för gymmedlemskap och personlig träning. Vid tecknande av medlemskap hos oss har man med FaR möjlighet att boka en gratis gymintroduktion dagtid där vi går igenom tillsammans hur man kan träna i gymmet.

Att vara fysiskt aktiv är en av de viktigaste åtgärderna för att förebygga och behandla sjukdom. Fysisk aktivitet har bevisad effekt vid en mängd olika sjukdomstillstånd, exempelvis högt blodtryck, hjärtkärlsjukdom, diabetes typ 2, bröst- och tjocktarmscancer, artros, depression, övervikt och fetma. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana. Det är aldrig för sent att börja med fysisk aktivitet.

För att läsa mer om FaR gå in på www.farledare.se.

Fördelar med friskvård

Stillasittande, brist på motion och ohälsosamma vanor är stora hälsorisker som orsakar kostnader för företag. 

Fördelarna med att investera i de anställdas hälsa och få dem att börja motionera är många, som minskad sjukfrånvaro, bättre effektivitet och koncentrationsförmåga och ökad stresstålighet.

Satsningar på personalen får personalen att känna sig uppskattade och ökar trivseln och effektiviteten på arbetsplatsen.

Träning bidrar till att bygga starka företag med mindre sjukskrivningar och friskare personal. Friskare personal som mår bra är produktivare och effektivare.

 

100% Ren Hårdträning

100% Ren Hårdträning syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider och andra dopningspreparat bland tränande på träningsanläggningar. Detta sker genom att träningsanläggningar utvecklar ett långsiktigt förebyggande arbete mot dopning i samverkan mer berörda aktörer på området, framförallt mellan träningsbranschen, polisen, Riksidrottsförbundet distriktsidrottsförbund (DF), Länsstyrelsen, kommunen och landstinget.

Vi arbetar utifrån arbetsmetoden 100% Ren Hårdträning och är diplomerade 100% gym. 

Antidopningspolicy

• Vi arbetar aktivt för att vara en anläggning fri från dopning

• Vår definition av dopningsmedel är densamma som Lagen om förbud mot vissa dopningsmedel (1991:1996)

• Vi står för en ren och hälsosam träning utan dopningsmedel, alkohol och narkotika

• Vi samarbetar med Polisen