Vad är CrossFit?

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram där man utför funktionella rörelser under hög intensitet och med konstant variation.

Med funktionella rörelser menas naturliga rörelser, sådant som människan har gjort sedan urminnes tider; springa, lyfta, bära, pressa, kasta, hoppa, dra, klättra m.m.

Träningspassen genomförs oftast mot klockan. Antingen en fast tidsram där det gäller att genomföra så mycket arbete som möjligt inom den bestämda tidsramen eller en förutbestämd arbetsmängd som skall genomföras på kortast möjliga tid.

Inom CrossFit fokuserar man även på enskilda tyngre lyft, allt för att skapa en så allsidig utövare som möjligt.

CrossFit startade omkring år 2000 i USA och mer information finns att läsa på www.crossfit.com.

CrossFit Täby

På CrossFit Täby sysslar vi med ren CrossFitträning. Kunskap och hälsa står i centrum i vår box som ligger på Tillverkarvägen 7 i Arninge.

Hos oss är alla välkomna att träna, ung som gammal, nybörjare som tävlande. CrossFit är till för alla!

Vi erbjuder flertalet instruktörsledda pass per dag och även öppet gym med rigg och fri viktyta samt vikt- och träningsmaskiner.

Dagens pass eller WOD (workout of the day) är oftast 1 timme, men kan vid vissa specialpass vara kortare eller längre. Vi börjar med presentation av dagens pass, teknikgenomgång och en lärande fas för att förstå rörelserna som vi ska genomföra. Detta följs av en gemensam uppvärmning och sedan dagens pass/WOD (Workout Of the Day).

För att bli medlem i CrossFit Täby gå in på vår hemsida www.tabycrossfit.se

Barnträning på CrossFit Täby

Vår barnträning är till för alla barn och ungdomar, oavsett tidigare erfarenhet eller förmåga. Passen utformas så att alla ska kunna delta på passen och få ut lika mycket av dem. Klasserna är uppdelade i Kids (3-6 år), Older kids (7-11 år) och Teens (12-17 år). Passen är uppbyggda kring uppvärmning, skill work, WOD, lek och avslutning.

För oss coacher handlar det om att varje barn ska vilja komma tillbaka till nästa pass genom att de har roligt och känslan av att lyckas.

Barnträningen är specifikt skapad och utformad för barn och ungdomar. CrossFit Täbys förhoppning är att skapa en rolig, naturlig och sund relation till hälsa och aktivitet. Utgångspunkten för varje pass är att ha roligt!