fbpx

Vad är CrossFit?

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram där man utför funktionella rörelser under hög intensitet och med konstant variation.

Med funktionella rörelser menas naturliga rörelser, sådant som människan har gjort sedan urminnes tider; springa, lyfta, bära, pressa, kasta, hoppa, dra, klättra m.m.

Träningspassen genomförs oftast mot klockan. Antingen en fast tidsram där det gäller att genomföra så mycket arbete som möjligt inom den bestämda tidsramen eller en förutbestämd arbetsmängd som skall genomföras på kortast möjliga tid.

Inom CrossFit fokuserar man även på enskilda tyngre lyft, allt för att skapa en så allsidig utövare som möjligt.

CrossFit startade omkring år 2000 i USA och mer information finns att läsa på www.crossfit.com.

CrossFit Täby

På CrossFit Täby sysslar vi med ren CrossFitträning. Kunskap och hälsa står i centrum i vår box som ligger på Tillverkarvägen 7 i Arninge.

Hos oss är alla välkomna att träna, ung som gammal, nybörjare som tävlande. CrossFit är till för alla!

Vi erbjuder flertalet instruktörsledda pass per dag och även öppet gym med rigg och fri viktyta samt vikt- och träningsmaskiner.

Dagens pass eller WOD (workout of the day) är oftast 1 timme, men kan vid vissa specialpass vara kortare eller längre. Vi börjar med presentation av dagens pass, teknikgenomgång och en lärande fas för att förstå rörelserna som vi ska genomföra. Detta följs av en gemensam uppvärmning och sedan dagens pass/WOD (Workout Of the Day).

För att bli medlem i CrossFit Täby gå in på vår hemsida www.tabycrossfit.se.